2 augusti 2011

Fotoskola del 6, lek med kameran

I sjätte delen av Josefins fotoskola uppmanar hon till lek! Hon ägnar denna del till att upplysa om att det inte alltid måste vara tekniskt perfekt utan det är känslan i bilden och att den förmedlar något intressant som är det allra viktigaste. Finns inte känslan inom dig som fotograf när du trycker av finns den säkert inte heller på bilden sen. I läxa ska vi fotografera vad som helst och hur som helst! Fotografier kan vara abstrakta och ickeföreställande och en "misslyckad" oskarp bild kan vara väldigt intressant. Det är välkommet att experimentera, tänka utanför ramarna och leka! :) Här kan ni läsa själva Fotoskola del 6.

På utflykt till Spiken gick jag förbi denna hög som låg lite i bakgrunden, inget som någon var stolt över men jag tyckte det såg härligt och "västkustigt" ut! Jag fick en härlig känsla och kände lukten av salt och tång! :)

Kreativt ja visst! Att fota mig själv i K-J´s glasögon är himla skoj!

Bilderna saknar skärpa och har dassig färg, jag har inte tänkt på något ljus eller hur jag ska fånga motivet på bästa sätt. Det enda jag hade i huvudet när jag tryckte på knappen var att fånga lyckan hos Ossi när han lekte och hur skoj de hade! :) Sista bilden är ju bara så hemsk, suddig och ser nästan grym ut men oj va Ossi gapflabba! :)

3 kommentarer:

Josefin -Happy Days- Följ min fotoskola och vårt husbygge! sa...

Visst är det svårt att bryta ett mönster när man fotar, men det är också en ganska skön känsla att komma loss och bara ha roligt och börja tänka i nya banor för att utöka sitt seende. Tycker du lyckats bra med alla bilder, de förmedlar något var och en, mest spännande och fängslande fann jag nr 2 och 4. :-)

Länkar till dig!

Fittis sa...

Haha!! Ja de va väldans sicken glad grabb matte har =P

Anna sa...

Jag håller med, det var verkligen svårt att komma på vad man skulle fota och på vilket sätt. Men till slut så blev det lite bilder ändå. Det brukar ju släppa efter ett tag och ja, det är verkligen bra att kunna kolla på alla andra för att få inspiration :)
Kram!